fredag 25. januar 2013

Skyld

 
 
Å bære på skyld er forferdelig vondt. Noen ganger handler vi galt enten med vilje eller uten å forstå før det er for sent. Skyld er reelt, har man gjort noe galt er det naturlig og sunt å føle skyld.
Vi blir kvitt skyld ved å gjøre opp for oss overfor de menneskene som har måttet lide p.g.a. våre gale gjerninger.
Å be om tilgivelse og gjøre ting godt igjen er rett og riktig når urett er begått.
Men ikke all skyld forsvinner selv om vi gjør opp med menneskene rundt oss. Følelsen av skyld og mislykkethet kan tære på oss likevel.
Bibelen snakker om synd. Synd er først og fremst å ikke tro på Gud, dernest når vi følger vår egen vei istedenfor å vise kjærlighet til Gud og mennesker. Når vi synder er det naturlig å føle skyld. Denne skylden må gjøres opp med mennesker og Gud.
Det frigjørende er at det er ikke vanskelig! Det eneste vi behøver å gjøre er å bekjenne synden for Gud og be om tilgivelse, deretter kan vi takke Ham for at Jesus har tatt skylden på seg, slik at vi ikke behøver å bære/føle mer på den. Gud krever ingenting igjen, Han tilbyr oss tilgivelse og fred i hjertet uten annet i gjengjeld enn at vi tror og tar imot Hans tilgivelse.
Så inatt kan du sove godt!

2 kommentarer:

Ingvill Mydland sa...

Så bra! Gode ord.

Anonym sa...

Tack till Herren som har frälst oss med sitt eget blod och han var den Guds lamm som tog bort världens synd och gav nyttliv och seger från döden ,halleluja ,amen tack Herren att väckelse kommer till Norden ,tack med välsignelse ,keijo södertälje