søndag 11. april 2010

Min sjel tørster - my soul thirsts

Dette er en salem skrevet av David, Israels andre konge. Da David skrev denne salmen var han på flukt i den judeiske ørken.

Vi kjenner til to ganger som David måtte flykte ut i ødemarken. Den første gangen var da Saul, kongen i Israel, stod David etter livet på grunn av misunnelse og redsel for at David skulle ta kongemakten fra ham.
Den andre gangen vi leser om David på flukt er mange år etter at han er blitt konge. Hans egen sønn Absalom, står ham etter livet. Absalom forsøkte å forræde sin egen far for å overta kongemakten selv. Det lyktes ham ikke.
For oss som leser denne salmen idag, blir det et sterkt eksempel på hvordan man gjennom de vanskeligste og mest fryktfulle tider i livet kan ta sin tilflukt til Gud og søke Ham av hele sitt hjerte.
David vitner om at han til tross for den håpløse situasjonen han er kommet i, ser han Guds miskunnhet, makt og herlighet.
David har kommet langt som menneske. Han klarer å sette seg selv og sine egne behov i andre rekke for å søke Gud og Hans nærhet. Dette oppmuntrer meg idag.
Gud vil komme nær til oss når vi søker Ham.1 kommentar:

Furulunden sa...

Nå har jeg tillatt meg å legge inn dagens oppbyggelige ord på min menighets hjemmeside; www.3-16.no med henvisning til din hjemmeside. Håper du synes det er greit. Gleder meg over siden din;0)